Nefunkčný SlideME Market ?

Apps

AppsPrednedávnom som riešil nefunkčný Google Play, a už som narazil na niečo podobné. Tablet Maxell s obdobou Playu – SlideMe.

Doplnené.

 

Tá sranda síce vie korektne vyhľadať aplikácie, ale pri inštalácií vyhlási chybu. Verzia marketu bola 4.3. Reku fajn, stiahnem vyššiu verziu (5.1 myslím), ak náhodou rieši nejaké problémy. Z dažda pod odkvap. Pri spustení to chcelo mať aktívne konto na Slideme, alebo lognúť sa cez Facebook. Než sa mi to podarilo, timeout, a tak dokola :-).

 

 

Vytvoriť konto sa mi podarilo po asi 20 minútach neustáleho refreshovania stránky. (Čo by poukazovalo na problémy so samotnou službou, resp.návalom cez vianoce ?).

Prestalo ma to baviť, z Asus Transformera som sa rozhodol stiahnuť samotné inštalačky, a podhodiť ich Maxellu.

Chvíľu som sa pomocou Ghost Commandera prehrabával v štruktúre tabletu, než som náhodou vliezol do hlavnej obrazovky Ghosta. Že view and manage packages.

 

 Ghost commander

 

Bingo. Stačilo príslušné inštalačky kopnúť niekde na zdieľané médium (na SD kartu, a potom pomcou usb kábla do pc, alebo pomocou SMB pluginu rovno do pc či na iné sieťové úložisko).

 

Následne zase z pc do Maxellu, a hurá inštalovať.

 

1. Čo som potreboval rozbehať, som rozbehal.

2. Skúsil som rozbehať aj originál Google Play. Nainštalovať ide, ale spadne (chyba RPC, ….).

3. Stiahnuť príslušnú inštalačku pomocou web browsera z Google play nejde, vraj tablet nie je medzi podporovanými aplikáciami.

4. Google DNS mám na routri stále nastavené :-))

 

———-

Edit

Slide Me sa spamätala, zrejme to naozaj súviselo s návalom cez vianoce.

 

No nič, skúsim za pár dní, či sa SlideMe spamätá, tablet ide k majiteľovi.

 

Leave a Reply